Сувлаки
в къщи – лесно и вкусно
Как да си направим
сувлаки ( гръцки вариант- не е дюнер ) в
къщи – не
е трудно, нито е скъпо,
но за сметка на това е много вкусно.
Опитайте
и ще бъдете възхитени
от резултата. Не се плашете от пропорциите
на
продуктите, сложете
колкото желаете Вие. А сега – да Ви
покажа и самата
рецепта ( разбира се –
главна роля имаше моята скъпа съпруга
Диана)
- свинко месо (каквото имате) – около 500 грама
- пита за сувлаки – 5 броя (има ги в Метро и други големи търговски вериги)
- картофи – 3 броя (средна големина)
- лук – 1 глава (за предпочитане червен- не е лют)
- домат – 1 брой (средно голям)
- дзадзики – млечна салата от цедено кисело мляко, краставица, чесън, зехтин, оцет
Приготовление :
- Нарязваме месото на тънки ленти.
- Овкусяваме го със сол , чер пипер и зехтин
- Печем го във фурната на 200 градуса (за около 15-20 минути – не трябва да го препичаме за да не стане твърдо)
- Нарязваме доматите и лука на филийки
- Режем и пържим картофите (както ни хареса)
- Печем питите на тиган ( не искат много печене , защото стават твърди и не се завиват, а се чупят)
- Остава сглобяването на самото сувлаки- поставяме продуктите върху питата - започваме с месото, после добавяме картофите, домата, лука, намазваме според желанието на клиента с дзадзики и посоляваме със сол и риган. Увиваме го с хартия или по-твърда салфетка и сервираме .
Опитайте тази рецепта, ще се убедите че не е толкова трудно и резултатът е забележителен.
Другите разновидности са с пилешко месо , свинско или пилешко шишче или кебап.
Внимание : възможно е пристрастяване от страна на децата ви към крайния продукт.
ДОБЪР АПЕТИТ!
by Ivko
Няма коментари:
Публикуване на коментар