БЛОГът на Ивайло К Иванов

ДОБРЕ ДОШЛИ!
НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ВИ ПОЛЕЗЕН.
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВИ ВРЕМЕ!!!

събота, 18 януари 2014 г.

Как да си направим СУВЛАКИ в къщи

Сувлаки в къщи – лесно и вкусно

Как да си направим сувлаки ( гръцки вариант- не е дюнер ) в къщи – не
е трудно, нито е скъпо, но за сметка на това е много вкусно. Опитайте
и ще бъдете възхитени от резултата. Не се плашете от пропорциите на
продуктите, сложете колкото желаете Вие. А сега – да Ви покажа и самата
рецепта ( разбира се – главна роля имаше моята скъпа съпруга Диана)

Необходими продукти (за 5 порции) :
  1. свинко месо (каквото имате) – около 500 грама
  2. пита за сувлаки – 5 броя (има ги в Метро и други големи търговски вериги)
  3. картофи – 3 броя (средна големина)
  4. лук – 1 глава (за предпочитане червен- не е лют)
  5. домат – 1 брой (средно голям)
  6. дзадзики – млечна салата от цедено кисело мляко, краставица, чесън, зехтин, оцет
  7. сол, чер пипер, риган, зехтин


 Приготовление :
  • Нарязваме месото на тънки ленти.
  • Овкусяваме го със сол , чер пипер и зехтин








  • Печем го във фурната на 200 градуса (за около 15-20 минути – не трябва да го препичаме за да не стане твърдо) 
  • Нарязваме доматите и лука на филийки
  • Режем и пържим картофите (както ни хареса)
  • Печем питите на тиган ( не искат много печене , защото стават твърди и не се завиват, а се чупят) 






  •  Остава сглобяването на самото сувлаки- поставяме продуктите върху питата - започваме с месото, после добавяме картофите, домата, лука, намазваме според желанието на клиента с дзадзики и посоляваме със сол и риган. Увиваме го с хартия или по-твърда салфетка и сервираме . 















 Опитайте тази рецепта, ще се убедите че не е толкова трудно и резултатът е забележителен.
Другите разновидности са с пилешко месо , свинско или пилешко шишче или кебап.



Внимание : възможно е пристрастяване от страна на децата ви към крайния продукт.

ДОБЪР АПЕТИТ! 
by Ivko

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Custom Search

Търсене в този блог